Een Travellerspoint blog

Dag 182: 20 april 2010: Costa Rica

Quepos

sunny

Het plan voor vandaag was naar een nationaal park te gaan om daar veel beestjes te zien... Daar moesten we niet eens ons hotel voor uit. Bart ging even naar de receptie en zag iets binnen komen. De receptioniste dacht dat het de zoveelste salamander was, maar toen ze beter keken, zagen ze de klauw van een luiaard. Vol enthousiasme kwam Bart ons halen en Jasper had die luiaard ook al gezien, maar dacht dat het een neppe was, dus die begon met ons te lachen toen wij allemaal gingen kijken. En ja, hoor, daar ging die luie duvel. Aan de buitenkant van het gebouw, vlak naast het raam. Maar blijkbaar was het gevaarlijk voor dat beestje dat dat daar hing, want hier kruipen die luiaards dan naar de electiciteitskabels en worden ze dan geelectrocuteerd. Dus gingen ze de ladder halen en een lange stok om dat beestje naar beneden te krijgen. Uiteindelijk hing die luiaard verward aan die stok en brachten ze hem naar een veiligere boom, waar hij terug lui kon wezen. Maar nu hadden we al een spectaculair beest gezien, waarom nog inkom betalen voor een natuurpark om er nog zo 1 te zien. Bij het park Manuel Antonio kregen we een gids om dan meer beestjes te kunnen vinden, maar die moest dan toch wel zijn uiterste best doen om ons te imponeren. Maar daar zagen we echt nog meer! Tientallen apen vlak voor uw neus. Zelfs de squirrel monkeys die met uitsterven bedreigd zijn. Een plaag van apen, nog een luiaard met zijn jong, een hert, een zwijn, een hoop leguanen, kikkers, en zoveel meer. Nog meer te zien dan in een dierentuin. Op het einde van het parkje kwam je uit bij een strand en nog een beetje verder nog 1 waar dan bijna niemand was, behalve enkele leguanen. Snel het water in want het begon nu wel heel warm te worden. Een tijdje later en goed afgekoeld verlieten we het park en gingen we een hapje eten en tegen de tijd dat we terug aankwamen bij ons hotelletje, zaten Jos, Christa, Marie Claire en Thierry bij het zwembad op ons te wachten. En te lui om op zoek te gaan naar een restaurant om 's avonds te eten, aten we dan maar in 't hotel zelf.

CSC_0319.jpgCSC_0322.jpg1DSC_0096.jpg6DSC_0122.jpgDSC_0126.jpg1DSC_0127.jpg5DSC_0139.jpg7DSC_0186.jpg3DSC_0198.jpgDSC_0218.jpgDSC_0241.jpg7DSC_0247.jpg6DSC_0286.jpgDSC_0302.jpgDSC_0307.jpgDSC_0359.jpg

Geplaatst door Charzotte 15:35 Gearchiveerd in Costa Rica

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint