Een Travellerspoint blog

Dag 210: 18 mei 2010: Montana en Wyoming

West Yellowstone en Conrad

sunny

's Morgens ontwaakten we door een aantal vissers die aan 't praten waren over hun visgerief en over het feit dat het verboden is te camperen, waar wij... euh... gecampeerd hadden. Zagemannen. Eens we goed wakker waren, pakten we onze rommel weer in en reden we weer naar Yellowstone. We hadden voor vandaag en morgen een vergunning gaan halen om in het park te gaan camperen met ons tentje. De wandeling die we gingen doen, was een eind rijden en eens we in de buurt kwamen, werd het weer slechter en slechter. Het zag er niet naar uit dat die trektocht echt aangenaam ging zijn... Uiteindelijk besloten we maar om die tocht niet te doen en in de plaats een aantal plekken in het park te bezoeken die de moeite waard zijn. Er is een park in Amerika waar een hoop versteende bomen zouden zijn en Jasper wilde daar graag eens naartoe, maar dat was nogal ver uit de richting, dus waren we ook al blij met die ene versteende boom van Yellowstone. Overal waar we keken, zagen we bizons, kariboes, herten, elks (vertaling: elanden en een moose is blijkbaar een Amerikaanse eland, maar in 't nederlands lijkt het me allemaal hetzelfde te klinken), een moose, een wolf, een uil en nog kleindere beesten. De wolf zagen we pas toen we naar een hert of zo aan 't kijken waren en plots kwam die wolf uit een struik gekropen. Hij was dus aan 't nadenken: Zou ik die hert open eten of niet...? Daar heeft hij te lang over nagedacht, dus reden we verder. Op een andere plek lag een lijk van een buffel en er was blijkbaar een beer langsgekomen en daar aan beginnen eten. Maar tegen de tijd dat wij daar waren, was die beer weg en ik heb zelfs met verrekijker dat lijk niet gevonden. In het dorpje Mammoth dat midden in het park ligt, staan overal plakkaten: DO NOT APPROACH ANIMALS! Sorry hoor, maar die animals approachen ons constant. Die lopen hier gewoon overal op straat rond. Die staan precies net als alle toeristen ook bij de souvenirswinkels aan te schuiven. Ondertussen was het al laat geworden en was het ook serieus beginnen onweren, alle beesten waren met 1 donderslag uit het dorpje verdwenen (buiten 1 bizon, die precies niet wist waar hij was), dus reden we verder naar 't noorden. Even goed doorgereden en we zaten al heel dicht bij de Canadese grens. Geen zin om in de auto te slapen, dus gingen we maar op zoek naar een goedkoop motelletje en een emmer Kentucky GRILLED (fried is vies) Chicken.

CSC_0376.jpgCSC_0475.jpg1DSC_0309.jpg1DSC_0310.jpgDSC_0312.jpg7DSC_0318.jpgDSC_0391.jpg3DSC_0393.jpg0DSC_0424.jpg6DSC_0307.jpg8DSC_0467.jpg

Geplaatst door Charzotte 13:04 Gearchiveerd in Verenigde Staten

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint