Een Travellerspoint blog

Dag 344: 29 september 2010: Alaska

Anchorage

Jeff en Hilary hadden bij de immigratiedienst duidelijk niet veel succes gehad, maar Jasper en ik wilden het toch ook eens proberen. Je weet maar nooit of ze toch ineens toevallig goed gezind zouden zijn en een paar buitenlanders legaal aan het werk wilden zetten.
We moesten onze afspraak online maken en dan die bevestiging afgeprint meenemen, paspoorten in de hand en al. We kwamen daar aan bij het gebouw en vragen waar de immigratiedienst is, dan worden we even uitgelachen omdat er blijkbaar een pijl stond die daar heen wees en dan komen we aan bij het loket. We zeggen nog maar een goeiedag tegen de mevrouw achter het glas en die wijst ons onmiddellijk naar een computer in de hoek en zegt dat we een afspraak moeten maken (ook al was er geen kat), we zeggen haar dat we al een afspraak hebben en laat haar dat afgedrukte blad zien. Wij denken op dat moment dat we misschien zullen doorverwezen worden, maar niets is minder waar. We mochten daar aan dat loketje tegen mevrouw-ik-heb-vandaag-duidelijk-de-rode-vlag-buiten-hangen onze uitleg doen, maar natuurlijk eerst onze paspoorten laten zien en ze begint aan ons te vertellen wat voor visum wij hebben... Loempe geit dat weten we nu zelf ook wel! We vroegen of er een mogelijkheid was om een tijdelijke werkvergunning te krijgen de volgende keer dat we terug naar zouden komen naar 'de nieuwe wereld' en al snel werd die vraag onderbroken door een duidelijke NEE. Mevrouw Rode Vlag 'verhefte haar stem' en begon ons uit te leggen hoe het erbij stond met de Amerikaanse economie en dat Amerika nu eerst aan zijn eigen inwoners moest denken voor ze Amerikaanse jobs zouden weg geven aan buitenlanders en we mochten vertrekken.
Wat een nuttige dag...

Geplaatst door Charzotte 5:55 Gearchiveerd in Verenigde Staten

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint