Een Travellerspoint blog

Dag 335: 20 september 2010: Alaska

Anchorage

Sarah had via een collega een aantal gratis lessen Thaiboxen gekregen en mocht ook nog een vriendin meenemen en ik zag een paar meppen uitdelen echt wel zitten, zolang ik er zelf geen zou krijgen natuurlijk...

Geplaatst door Charzotte 3:31 Gearchiveerd in Verenigde Staten Reacties (0)

Dag 334: 19 september 2010: Alaska

Girdwood en Anchorage

Van heinde en verre kwamen ze naar Girdwood om een rondje disc golf te spelen en ’t was precies ook een gegeerde ‘sport’ in Alaska. Het werd dus hoog tijd dat Hilary het eens uitprobeerde. Maar na een paar rondjes van disc golf, besloot ze dat ze het toch liever bij frisbee hield.
De rest van de dag brachten we door door in het dorpje wat rond te wandelen en te genieten van de zon. Later op de dag kwam Jeff terug thuis van zijn vistrip en ging ik terug naar Anchorage.

5DSC_0284.jpg96DSC_0286.jpgDSC_0289.jpg4DSC_0292.jpg4DSC_0310.jpgDSC_0313.jpg

Geplaatst door Charzotte 3:29 Gearchiveerd in Verenigde Staten Reacties (0)

Dag 333: 18 september 2010: Alaska

Girdwood en Hope

Op tijd vertrokken, maar toch niet op een onredelijk uur, naar mijn favoriet goudmijnstadje, Hope. Natuurlijk bezochten we alle highlights van deze…euhm…stad? Hilary was hier nog niet geweest, dus liet ik haar eerste het museum van Hope zien. Het museum zag er ongeveer uit als een tuinhuis en was zeker niet veel groter. De oude vrouw die eigenares was van het museum begon natuurlijk haar exact dezelfde uitleg als vorige keer en toen haar man er ook bij kwam, waren ze helemaal vertrokken. En daar bovenop kregen we nog eens een demonstratie van die mevrouw die op commando haar hond kon laten niezen…
Toen we eindelijk elk detail over de geschiedenis van Hope wisten en die hond zeker 5 keer hadden zien niezen, gingen we verder het ‘dorpscentrum’ van Hope verkennen. En uiteraard zijn souvenirwinkels, aangezien de éne was gesloten, bleef er enkel nog de souvernirwinkel/boekenwinkel/lokale bibliotheek over. Mijn aankoop was een vest die waarschijnlijk al sinds de opening van die winkel in de etalage hing. Zo rook het alleszins toch.
Een cheeseburger en een taartje later waren we terug op weg naar Girdwood. De zon begon intussen al een beetje terug te trekken, dus toen we die ene straal zon langs de kant van de Seward Highway vonden, konden we het niet laten om daar nog even van de profiteren, maar toen uiteindelijk deze ook was verdwenen, was het toch tijd om geworden om door te gaan.
Tegen de avond zaten we weer in onze favoriete bar en raakten Hilary en ik aan de praat met een treinbestuurder van de Alaska Railroad. Eerst kwam weeral de vraag waar we allebei vandaag kwamen en hoe het komt dat een Nieuw Zeelandse en een Belgische terecht komen in Alaska en toen ik uiteindelijk vroeg waar hij vandaan kwam zei hij heel droog: de staat Washington. En mijn vraag was daarna: waar in de staat Washington waar hij gewoon op antwoordde: een eiland, maar je zal dat niet kennen. Toen ik dan een gok deed van welke stad hij kwam, keek hij mij stomverbaasd aan, want ik had blijkbaar juist gegokt. Na een hele tijd te praten zei hij dat hij mij en Hilary gratis kon meenemen op één van de volgende treinritten. Maar het werd al snel duidelijk dat hij maar uit zijn nek aan ’t kletsen, was toen Hilary en ik heel enthousiast concrete plannen begonnen maken. Hilary had uiteindelijk haar nummer gegeven zodat hij kon laten weten wanneer dat zou doorgaan, maar natuurlijk hebben we daarover niet veel meer gehoord… En ook deze avond een PBR (goedkoop bier) van ’t huis!

DSC_0212.jpg6DSC_0226.jpg9DSC_0228.jpg4DSC_0242.jpg8DSC_0246.jpg2DSC_0252.jpg2DSC_0270.jpg1DSC_0271.jpg

Geplaatst door Charzotte 2:45 Gearchiveerd in Verenigde Staten Reacties (0)

Dag 332: 17 september 2010: Alaska

Anchorage en Girdwood

Jeff was weer eens enkele dagen op zee, dus was het nog eens hoog tijd voor een vrouwenweekendje in Girdwood!
De voorbije weken was iedereen al aan ’t vertellen over de Belugawalvissen die ze gezien hadden, dus kon ik het toch niet laten om op weg naar Girdwood even te stoppen, eens goed te zoeken naar die verdomde walvissen, maar toen ik er na 5 minuten wachten weer geen had gezien, was mijn geduld al weer over en reed ik maar verder door…
’s Avonds was er in het Alyeska hotel een filmavondje over een groep mensen die een race houden van Canada, over de Rocky Mountains tot aan de Mexicaanse grens (Ride the Divide). En dan weten dat ik vroeger naar ’t school fietsen al te ver vond… Na de film gingen we nog even tussen het sjiek volk een dessertje eten voor we terug moesten naar een gewone bar waar we het drinken wel konden betalen zonder onze kredietkaart te moeten boven halen.
In de Silvertip was er die avond weer een optreden van één of ander bandje, dus was er meer volk dan de gewoonlijk 5 gasten aan de bar. En waren precies alle rare mensen die op dat moment in de buurt waren hier naartoe gekomen… En kreeg ik naar mate de avond vorderde ineens van één of andere vreemde vrouw uit Tennessee een klets op mijn gat… Blijkbaar een compliment uit haar streken, maar een beetje raar voor mij. Hallo! Ze hebben hier wel te maken met een afstandelijke Belg, he! Wij zeggen maar amper goeiedag tegen mensen die we kennen, laat staan dat er een vreemde op ons gat mag kletsen… De avond werd al weer beter toen Andrew (de barman) ons nog eens wilde trakteren, maar aangezien ik bob was, moest ik het bij een cola houden.

Geplaatst door Charzotte 4:31 Gearchiveerd in Verenigde Staten Reacties (0)

Dag 331: 16 september 2010: Alaska

Anchorage

's Morgens was er een katertje voor iedereen! Maar Jeff en Hilary moesten goed doorbijten, want zij hadden om 11 uur een afspraakje met de immigratiedienst. En daar wil je toch echt wel fatsoenlijk aankomen als je daar heen gaat om te vragen of je nog een poosje langer mag blijven...
Niet veel later, nadat ze vertrokken waren, waren ze al terug en Jeff zijn vertrouwen in het Amerikaans systeem was duidelijk ver te zoeken. Veel opties om in dit land te blijven en te werken waren er precies niet en het liefst van al zouden ze elke buitenlander zo snel mogelijk buiten hebben.

Geplaatst door Charzotte 3:34 Gearchiveerd in Verenigde Staten Reacties (0)

Dag 330: 15 september 2010: Alaska

Anchorage

Jasper en ik 9 jaar samen!
Om dit te vieren waren Jeff en Hilary naar Anchorage gekomen en waren we met z'n allen naar de Tap Root Bar gegaan. Die avond waren optredens van een hoop bluegrass bandjes. Geen aantrekkelijke mensen om naar te kijken, maar altijd heel sfeervol!
’t Was net het laatste avondmaal. Allemaal aan een lange tafel op een rijtje, maar dan elks van ons een variant van hamburger voor onze neus. En ik zal waarschijnlijk weer een beetje heimwee naar huis hebben gehad, want ik bestelde een véél te dure Kwak en ze hadden niet eens echt Kwakglazen… En ook Jasper zijn gat in zijn hand was ook van de partij! Ronde na ronde na ronde van shotjes van dubbele whisky en wat nog allemaal. Dat maakte dat de sfeer er op dat moment wel goed in zat (de volgende dag toen ik de rekening nog eens bekeek natuurlijk wat minder…).
Na het zoveelste bluegrass-bandje raakten we aan de praat met één van hen. Zijn naam ben ik vergeten, ik denk dat hij zichzelf Stinky of zo noemde… Hij was blijkbaar Amerika aan ’t rondtoeren met zijn bandje.
Toen uiteindelijk het café ging sluiten, werd het ook tijd voor ons om door te gaan, Jeff en Hilary moesten desnoods de volgende dag fris en monter bij de immigratiedienst zijn om te kijken of Hilary een beetje langer zou mogen blijven.

Geplaatst door Charzotte 3:29 Gearchiveerd in Verenigde Staten Reacties (0)

Dag 329: 14 september 2010: Alaska

Anchorage

Om dan toch maar in het thema te blijven van de voorbije dagen: jasper gaan werken en ik ging nog maar eens nieuwe schoentjes kopen. Dit keer geen dure bergschoenen natuurlijk, maar van die goedkope rommel dat alleen maar mooi moet zijn.

Geplaatst door Charzotte 7:17 Gearchiveerd in Verenigde Staten Reacties (0)

Dag 328: 13 september 2010: Alaska

Anchorage

Ik herhaalde mijn dag zoals gisteren, maar dit keer met meer succes! REI was open! Tijd om nieuwe schoentjes te kopen. Vol enthousiasme ging ik naar de schoenenafdeling, in de hoop er een verkoper of verkoopster aan te treffen die weet waar ze mee bezig is. No such luck... Ik vroeg stevige bergschoenen, ze kwam af met sportschoenen. Zucht... laten ze het opnieuw proberen en niet te vertrouwen op haar 'expertise'. 'Mevrouw, geef mij DIE schoen daar maar!' 'Sorry, die is er enkel naar maar in het zwart...' Wat maakt mij dat nu in godsnaam uit of een kl*te bergschoen bruin of zwart is??? Geef verdorie wat je hebt! Na haar dan maar te overtuigen dat een bergschoen voor mijn part gifgroen, fuchsia of kanariegeel is, kwam ze eindelijk met die schoen aandraven. En net op het moment als ik mijn steunzolen in die schoen wil leggen om die schoen zo eens te passen, komt er toch wel geen vertegenwoordiger van één of ander steunzolenfabriek naast mij staan zekers... Hij begint daar een hele uitleg over dat mijn steunzolen rommel zijn en dat zijn steunzooltjes veel beter zijn en zo verder en zo voort en dan begon hij nog eens te kakken op mijn sokken (20 euro bij den AS adventure, dus ik veronderstel dat het kwaliteit is) en dat die op niks trekken en dat ik onder moeten kopen. Na mij uiteindelijk los te wrikken bij die mensen en met mijn schoenen naar de kassa te gaan, was ik zo blij, maar natuurlijk mijn duur sokken toch niet vergeten zeker...

Geplaatst door Charzotte 7:04 Gearchiveerd in Verenigde Staten Reacties (0)

Dag 327: 12 september 2010: Alaska

Anchorage

Het was me intussen opgevallen dat ik nog maar 1 bergschoen had... Ik noem geen namen wie ik verdenk van die kwijt te doen terwijl HIJ de autodeur open en dicht doet zonder te kijken of er iets is uitgevallen, maar nu zat ik dus met een probleem dat enkel kan opgelost worden door een nieuw paar schoenen of 1 been af te zetten... Ik ging voor optie nummer 1. Ipod op, check, oortjes in, check, en maar beginnen wandelen naar REI (sportwinkel). Het was mijn main event van de dag! En ik kom na lang wandelen de parking opgelopen, grijp naar de deurklink... dicht... gesloten... geen nieuwe schoenen... dju...

Geplaatst door Charzotte 7:02 Gearchiveerd in Verenigde Staten Reacties (0)

Dag 326: 11 september 2010: Alaska

Anchorage

The usual stuff: vrouw shoppen en was doen, man werken...

Geplaatst door Charzotte 7:01 Gearchiveerd in Verenigde Staten Reacties (0)

(Berichten 11 - 20 uit 348) « Pagina 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 .. »