Een Travellerspoint blog

Dag 305: 21 augustus 2010: Alaska

Anchorage

Jasper on pizza duty en als een gehoorzame vrouw wachtte ik tot mijn hardwerkende echtnoot thuis kwam...

Geplaatst door Charzotte 3:32 Gearchiveerd in Verenigde Staten Reacties (0)

Dag 304: 20 augustus 2010: Alaska

Girdwood en Anchorage

Back to Anchorage, want Duty calls! Jasper terug aan 't werk. Om dan toch ervoor te zorgen dat Jasper zijn tijd goed vult, konden we het natuurlijk niet laten zelf een pizzatje bij onze favoriete pizza delivery boy te bestellen.

Geplaatst door Charzotte 3:31 Gearchiveerd in Verenigde Staten Reacties (0)

Dag 303: 19 augustus 2010: Alaska

Girdwood

Een prachtige dag in wondermooi Alaska!
's Morgensvroeg, toen we nog maar net wakker waren, stond het ontbijt al voor ons klaar! Pannenkoeken!!! Dat kan ik hier wel snel gewoon worden.
Na een stevig ontbijt gingen we naar buiten en het was een mooie warme zonnig dag. Het was al weer even geleden dat het zo'n goed weer was, dus lag het voor de hand dat we hiervan moesten profiteren: zwemmen! We reden naar Portage Valley en gingen zwemmen in het meer met uitzicht op de Portage Gletsjer. Vreemd zicht, zo 4 idioten in een badkostuum naast een gletsjer. Past echt niet samen. Natuurlijk bleef geen enkele van ons er lang in. Zo zot waren we nu ook weer niet.
Even later, toen we intussen waren opgedroogd, kwam Seth ook langs en in de plaats van nog eens even een dipje te nemen in het meer, hielden we ons bezig met normale Alaskaanse dingen. We haalden allemaal onze shotguns boven en gingen kleiduifschieten. We vonden van onszelf dat we een goed plekje hadden gevonden naast de Seward Highway. Met een zak kogels en een stuk of drie shotguns wandelden we naar dat plekje. Ieder om de beurt probeerden we van die kleiduiven of hoe noem je het kapot te schieten. De getrainde Amerikanen waren er natuurlijk al wel beter in de buitenlanders die niet dagelijks een geweer in hun pollen krijgen geduwd. En als je dan Seth zag met zijn shotgun, zou je denken dat hij zich voorbereidt op de volgende wereldoorlog en dat alle 'civilians' hun land moeten verdedigen. Ook Jeff was er duidelijk al zo goed in dat Jasper zelfs niet de kans kreeg om zijn geweertje nog maar te wijzen naar die 'duifjes'. Ik was er zelf ook al niet al te handig in en Hilary haar shotgun was groter dan zijzelf...
Toen we daar een tijdje aan 't schieten waren, zagen we links van ons in de verte een meneer staan. We deden naar hem het teken om te vragen of het in orde was voor hem als we daar verder bleven schieten, maar hij deed maar geen teken terug en stond daar maar te staan. We wisten niet goed wat hij daar aan 't doen was, dus nam ik maar een foto van hem en zoomde ik in om het te achterhalen. Hij was blijkbaar aan de telefoon. Dat voorspelt nooit veel goeds... Inpakken en wegwezen!
Net toen we bij de auto aankwamen, kwam de politie er natuurlijk al aan. Blijkbaar zaten we naast een natuurreservaat te bellen. Maar wel effectief ernaast en niet erin. We legden hem uit dat we niet juist wisten waar we konden gaan schieten en dat de troopers ook niet veel nuttige informatie verschaften en uiteindelijk liet hij ons gaan zonder boete of wat je ook zou krijgen in zo'n situatie. (De politieagent was een beetje een combinatie van Jim Carrey in Me, myself and Irene, met het kapsel van Dumb and Dumber...)
Onze geweertjes konden we voor de rest van de dag nu best opzij leggen. Wat doe je dan zoal in Alaska? Vissen! Terug in Girdwood aangekomen, zochten we de dichtsbijzijde rivier, trokken die jongens hun meest onaantrekkelijke vissermanspak aan en gooiden ze hun lijntje uit.
Niet veel vis gevangen, dus Jasper de pizzaman ging voor ons, in een concurrerende pizzazaak, pizza's halen!

1DSC_0155.jpg8DSC_0147.jpg7DSC_0143.jpg3DSC_0156.jpg7DSC_0159.jpgDSC_0160.jpg2DSC_0166.jpgDSC_0177.jpg

Geplaatst door Charzotte 3:29 Gearchiveerd in Verenigde Staten Reacties (0)

Dag 302: 18 augustus 2010: Alaska

Anchorage en Girdwood

Hilary was eergisteren in Alaska aangekomen en had zich samen met Jeff intussen geinstalleerd in hun nieuwe huisje in Girdwood. Jasper had een paar dagen vrijaf, dus besloten we bij hen eens langs te gaan. 't Was meer een huis dan een huisje. Echt prachtig, met uitzicht op de bergen van Girdwood. Vlakbij de skipiste, perfect om snel even te gaan skien (als er sneeuw zou liggen).
Het was intussen ongeveer 10 maanden geleden sinds we Hilary gezien hadden, maar al snel leek het alsof het nog maar gisteren was. Jeff en Hilary waren dan al snel druk bezig in de keuken om voor ons wat vers gevangen vis klaar te maken! En ik hield me bezig wat men mij geleerd heeft op school: servetten vouwen! Fancy dinner!

Geplaatst door Charzotte 6:52 Gearchiveerd in Verenigde Staten Reacties (0)

Dag 301: 17 augustus 2010: Alaska

Anchorage

Voor de verandering ging Jasper zijn dag nog eens vullen door pizza te brengen naar diegene die er geld voor geven. Just another ordinary day in Alaska...

Geplaatst door Charzotte 5:41 Gearchiveerd in Verenigde Staten Reacties (0)

Dag 300: 16 augustus 2010: Alaska

Anchorage

Jasper had even wat tijd vrij, dus reden we naar het winkelcentrum waar alle legermannen hun eigen kantoortje hebben om wat uitleg te vragen over the national guard. Eerst gingen we per ongeluk binnen bij de air force national guard en toen we daar vroegen hoe het in zijn werk zou gaan, zeiden ze tegen ons dat als we via hen American citizen zouden willen worden dat we dan onze eigen nationaliteit moeten 'afzweren'. No thank you! Zo graag willen we nu ook weer niet blijven. Bij de army national guard kregen we gewoon een adres waar we konden langsgaan om een verblijfsvergunning te krijgen en als je dan bij de national guard zou gaan werken, werd dat proces versneld, maar dan moest je blijkbaar minstens 3 jaar bij het leger gaan en kon je voor een jaar tot anderhalf jaar naar Irak of Afganistan worden gestuurd of zoiets. Dat lijkt mij niet echt een geweldig idee... En even later werd hij weeral opgebeld voor dringende pizza delivery zaken.

Geplaatst door Charzotte 5:40 Gearchiveerd in Verenigde Staten Reacties (0)

Dag 299: 15 augustus 2010: Alaska

Anchorage

Jasper, the man of the house, spendeert zijn dag weer door pizza's rond te brengen aan alle hongerige Alaskanen en zorgt er dus goed voor dat er brood op de plank komt!

Geplaatst door Charzotte 5:39 Gearchiveerd in Verenigde Staten Reacties (0)

Dag 298: 14 augustus 2010: Alaska

Anchorage

Niet veel interessants in Anchorage als Jasper moet werken, maar Snoop Doggy Dog was in town! En had dringend een aantal pizza's en kippenvleugeltjes nodig. Who you gonna call? Jasper, the pizza delivery man!

Geplaatst door Charzotte 5:38 Gearchiveerd in Verenigde Staten Reacties (0)

Dag 297: 13 augustus 2010: Alaska

Anchorage

Weer een werkdag voor Jasper. Christopher en Sarah vertrokken naar Wasilla, dus nu hadden we eens het kot voor ons alleen!

Geplaatst door Charzotte 5:37 Gearchiveerd in Verenigde Staten Reacties (0)

Dag 296: 12 augustus 2010: Alaska

Anchorage

Jasper spendeerden zijn dag nog eens door te gaan vissen bij Ship Creek. Dit keer, al maar goed, zonder resultaat. De vriezer zit al vol genoeg. Het thema van de week was pizza en van al dat gepraat over pizza hielden we dan maar eens een movie night met pizza! Geen zin om echt elke dag vis te eten...

Geplaatst door Charzotte 5:37 Gearchiveerd in Verenigde Staten Reacties (0)

(Berichten 41 - 50 uit 348) « Pagina 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 .. »