Een Travellerspoint blog

Dag 295: 11 augustus 2010: Alaska

Anchorage

Een beetje relaxen terwijl de anderen allemaal gaan werken! :) Jasper weer on pizza duty! En het enige belangrijke dat ik deed was de hond uitlaten. Volgende keer als ik zo een eind wandel met Dakotah, ga ik mezelf eens bezig houden met zwervertjes tellen. 't Zijn er een hele hoop!

Geplaatst door Charzotte 5:35 Gearchiveerd in Verenigde Staten Reacties (0)

Dag 294: 10 augustus 2010: Alaska

Anchorage

Na dagen ons bezig te houden met die zalmen te roken, brachten we ook een paar van die gerookte fillets naar de buren, maar die leken precies blijer te zijn met de vissenkoppen die we een paar dagen eerder hadden gegeven... En ze vroegen natuurlijk nog eens dat als we nog eens gingen vissen om dan zeker voor hen vissenkoppen mee te brengen. Die Koreanen en hun viskoppen toch! Zelf probeerde ik een stukje van onze eigen gerookte zalm, maar voor ik voor Jasper zijn zalm had klaar gemaakt, moest hij al weer gaan werken. Die pizza's brengen zichzelf niet rond, he!

Geplaatst door Charzotte 5:34 Gearchiveerd in Verenigde Staten Reacties (0)

Dag 293: 9 augustus 2010: Alaska

Anchorage

Na die zalm uren in dat badje van kruiden te laten weken, was de zalm klaar om in de rookoven te steken. Die werd dan zo vol mogelijk gepropt en nu moesten we weer eens wachten. Dat roken zou enkele uren duren, dus hielden we ons voor de rest van de dag weer bezig met werk zoeken. Jasper had intussen een mail gestuurd naar mensen die een model zochten. Jasper dacht dat dit misschien was voor 1 of ander kunstschooltje. Maar toen kregen we een mail terug met de jobbeschrijving: per minuut betaald, naakt voor de webcam en van die dingen. Jasper in de pornoindustrie is niet echt wat ik in gedachte had...

Geplaatst door Charzotte 5:34 Gearchiveerd in Verenigde Staten Reacties (0)

Dag 292: 8 augustus 2010: Alaska

Anchorage

Tijd voor het serieuze werk. Voor we onze zalm zouden gaan roken, moest hij eerst nog een dagje weken in een hoop kruiden en wat nog allemaal. Jasper was intussen ook voor werk aan het zoeken en hij had die avond een 'solicitatiegesprek' bij een pizzeria, maar nog voor hij naar dat gesprek ging, werd hij opgebeld en vroegen de pizzamannen of hij die avond al niet kon beginnen werken. Jasper zijn eerste werkdag als pizza boy!

Geplaatst door Charzotte 5:32 Gearchiveerd in Verenigde Staten Reacties (0)

Dag 291: 7 augustus 2010: Alaska

Anchorage

Sam zijn laatste dag in Alaska was al zover. Maar er was een klein probleem, als je Amerika binnenkomt steken ze een papiertje in je paspoort en als je terug naar huis gaat, halen ze dat er terug uit. Maar door heel die ondervraging in Philadelphia en snel nog zijn vliegtuig halen, had hij zo'n papiertje niet gekregen en die Amerikanen maken van alles een probleem. Dus gingen we maar even naar de luchthaven van te voren om te vragen of alles wel in orde zal zijn als hij straks het vliegtuig wil pakken. Die mensen van de luchthaven wisten precies maar amper waarover het nu juist ging... Dus hoopten we maar op het beste als Sam echt moest vertrekken. Enkele uren later was het al tijd om te vertrekken en nam Sam nog met een uitgebreide speech afscheid van Christopher, Sarah en Shad en reden we naar de luchthaven. Zijn ticketten gaan halen, overgewicht van bagage betaald en het was voor ons ook tijd voor afscheid. De mensen van de luchthaven vonden dat precies niet zo leuk dat we hem zo ver volgden en zeker niet toen we al zingend afscheid namen en toen Jasper 'snag life' begon te roepen. Toen Sam uit het zicht verdween, gingen we terug naar onze auto en reden we terug naar huis.

4DSC_0066.jpg1DSC_0065.jpg

Geplaatst door Charzotte 5:31 Gearchiveerd in Verenigde Staten Reacties (0)

Dag 290: 6 augustus 2010: Alaska

Hope en Anchorage

Onze tijd in het huisje in Hope was weeral afgelopen en we moesten weer naar Anchorage. Maar voor we vertrokken, gingen we nog even afscheid nemen van Skip en Lisa. We geraakten al snel aan de babbel. Zeker toen Skip een oude foto van hem bovenhaalde van zijn rodeo-tijd. De laatste jaren was hij een goudzoeker in Alaska. Daarvoor houthakker en daarvoor dat rodeo-gedoe en zo kregen we zijn hele levensverhaal te horen. En ook over de tijd dat hij een kleine jongen was en hij in het circus ging vechten met een kleine beer (uiteraard zonder nagels en tanden)... Het ene straffe verhaal na het andere. We kregen Skip zijn collectie indianenspullen te zien en Lisa haar poppenverzameling. En voor we door gingen kreeg ik ook nog eens van Lisa een armbandje cadeau!
Terug in Anchorage hebben we ons met de gewoonlijke dingen bezig gehouden: kapotte vislijn inwisselen en fotokaders van Clint Eastwood en John Wayne kopen... Sam had zich zo had laten gaan met de aankopen van fotokaders dat we dan ook ineens een nieuw koffer moesten gaan kopen...

Geplaatst door Charzotte 5:29 Gearchiveerd in Verenigde Staten Reacties (0)

Dag 289: 5 augustus 2010: Alaska

Hope

's Morgensvroeg toen ik al wakker was, maar de rest nog genoot van hun warm bed stond Lisa voor de deur. Ze kwam langs om te zeggen dat als we wilden, we een extra nacht gratis mochten blijven!!! Jej!
Tegen dat de jongens wakker waren, stond hun kop al weeral direct naar vissen. Bij het huisje inbegrepen was ook een hoop visgerief dat we konden gebruiken. De kleinzoon van Skip stond in Alaska bekend als The Salmon Slayer en hij zorgde voor het visgerief, dus moesten ze toch wel iets vangen, he.
Na dagen in de regen door te brengen vond ik het niet zo'n slecht idee om mijn dag door te brengen in een lekker warm huisje met alles erop en eraan.
Na een dagje vissen en een hoop humpy's vangen, kwamen de vissers weer thuis aan. Tijd voor het avondeten en een filmavondje. En Sam had koekjes gemaakt!
http://www.adn.com/2008/07/24/473852/hopes-young-salmon-slayer.html

DSC_0033.jpg3DSC_0022.jpg1DSC_0019.jpgDSC_0011.jpg

Geplaatst door Charzotte 8:42 Gearchiveerd in Verenigde Staten Reacties (1)

Dag 288: 4 augustus 2010: Alaska

Sterling en Hope

Het was geweldig om wakker te worden droog en warm. Als echt vissermannen (of willen we nu correct zijn en vrouw zeggen...) gingen we terug naar ons vertrouwde plekje bij Bing's Landing. Daar wilden we allemaal nog even een rode zalm vangen voor we terug richting het noorden zouden rijden. Voor Sam zat het er vandaag weeral niet in, maar hij mocht 's avonds huis wel een stukje meeëten van onze rode zalm.
Onze volgende bestemming was Hope en het oorspronkelijke plan was om nog maar eens de kamperen en weeral met z'n drieën onszelf samen persen van achter in die auto, maar met dat nat weer hadden we daar weeral echt geen zin in en nu een beetje van de luxe geproefd hadden, wilden we uiteraard meer. We gingen bij elke Bed & Breakfast of hostel eens horen naar prijzen. 't Was niet goedkoop... Uiteindelijk kwamen we terecht bij Skip en Lisa, twee enorm vriendelijke mensen die een huisje verhuurden. Het was 150 dollar per nacht, maar wij mochten het hebben voor 100. Echt een huis met alles erop en eraan. Er was eten en drinken voorzien en eindelijk zagen we nog eens een wasmachine, met al dat vissen was dat ook dringend nodig. Een klein min-puntje aan het huisje was dat het bijna dagelijks bezoek kreeg van een zwarte beer, maar ja, niet alles is perfect. Elke keer als de huisbazen even langskwamen hadden ze ook een berenspray in hun handen...
En 's avonds konden we nog eens genieten van een filmpje terwijl we onze zalm opaten. Geweldig!

DSC_0772.jpgDSC_0768.jpgDSC_0737.jpgDSC_0734.jpg

Geplaatst door Charzotte 8:34 Gearchiveerd in Verenigde Staten Reacties (0)

Dag 287: 3 augustus 2010: Alaska

Bird Creek, Seward en Sterling

Tegen dat we wakker en ingepakt waren, reden we verder door naar Seward. Het plan was om daar enkele dagen door te brengen, maar voor de zoveelste keer was het weeral aan 't regenen, dus was onze goesting om daar te blijven als snel voorbij en bleef het bij een kort bezoek.
Intussen hadden we ook niet veel zin meer om te kamperen in de regen, dus huurden we in Sterling een huisje voor 1 nacht. Een prachtige blokhut met het zachtste en gezelligste bed aller tijden! Dus om dan eens we daar aankwamen terug in te pakken om een paar uur in de regen te gaan vissen, nee, liever niet... Ik legde mijn poten omhoog en kon eindelijk nog eens in een echt bed relaxen!
Tegen de avond waren mijn 2 vissers terug met weer een hoop rode zalmen. Plezant... weeral de geur van vis...

DSC_0712.jpg

Geplaatst door Charzotte 15:28 Gearchiveerd in Verenigde Staten Reacties (0)

Dag 286: 2 augustus 2010: Alaska

Anchorage en Bird Creek

Na te doggysitten op 4 grote honden bij Christopher en Sarah, reden we naar Wal Mart om inkopen te doen en ons weer maar eens klaar te maken om te gaan kamperen. We reden eerst naar Bird Creek om daar te gaan vissen.
Terwijl Jasper en Sam zich amuseerden bij de rivier, was ik even de auto in orde aan 't maken zodat we er met 3 wel in zouden passen. Onze kampeerplek was aan de kant van de Seward Highway. Terwijl ik rustig de auto oprommelde, hoorde ik ineens een auto hevig remmen, slippen en uiteindelijk vlak naast onze kampeerplek tegen een boom rijden. Eng om dat te horen gebeuren. Mijn hart ging te keer. Ik ging al op zoek naar mijn gsm om de Amerikaanse 100 te belde (de 911 dus), maar ik hoorde dat al verschillende mensen dit aan het doen waren. Ik wilde gaan kijken om te zien wat er was gebeurd, maar tergelijkertijd verwacht je iets gruwelijks en durfde ik niet goed gaan kijken. In plaats van direct naar die auto te gaan, maakte ik een kleine omweg. Ik zag Jasper en een hoop mensen al bij de auto staan en de jongen die in de auto zat was al uitgestapt. Hij was tegen een hoge snelheid tegen een boom gereden en was er met een klein schrammetje vanaf gekomen. Jasper had het blijkbaar zien gebeuren. 2 auto's reden met hun spiegels tegen elkaar en die ene auto verloor de controle over zijn stuur, begon te slippen, maakte een draai en kwam dan in die bosjes terecht. Dit gebeurde vlakbij Jasper en hij had zelf ook glas van die spiegels tegen hem gekregen.
Bird Creek staat er ook bekend voor dat er 1 beer altijd in de buurt is om op tijd en stond een visser zijn vis te komen afpakken. Dus ook toen Jasper en Sam aan het vissen waren, was die beer aanwezig. Wat ik ervan begrepen heb, wilde Sam eerst de held uithangen door niet bang te zijn van die beer en toen die beer dichtbij was, zette die idioot het bijna op een lopen. Dus het slechtste idee als het over beren gaat. En daar bovenop was vislijn nummer 3 ook kapot...

DSC_0667.jpgDSC_0675.jpg

Geplaatst door Charzotte 21:13 Gearchiveerd in Verenigde Staten Reacties (0)

(Berichten 51 - 60 uit 348) « Pagina 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 .. »