Een Travellerspoint blog

Dag 275: 22 juli 2010: Alaska

Talkeetna en Anchorage

De avond te voren hadden we besloten te kamperen op de camping in 't centrum van Talkeetna, waarvan gezegd werd dat dat gratis was. Dat merkten we de volgende morgen dus dat dat niet waar was, dus als we het toch gratis wilden houden, moesten we maken dat we weg waren.
De visvangst van de dag tevoren was dus gene vette, dus wilden we de jacht in Talkeetna maar eens uitproberen. We vertrokken vol goede moed. We volgden het treinspoor om een iets of wat afgelegen plek te vinden, maar tegen dat we het bos introkken, was onze goesting om gevogelte af te schieten snel voorbij door al die verdomde insecten die ons wilden opeten.
Na een mislukte jacht en visvangst reden we terug naar Anchorage, wat enkele uren bleek te duren. File in Alaska. 't Is zelden, maar soms gebeurt het toch. Meestal door een omvergereden eland of zo.

DSC_0349.jpg

Geplaatst door Charzotte 13:18 Reacties (0)

Dag 274: 21 juli 2010: Alaska

Talkeetna

Onze Josh (sinds de vorige avond noemden we Josh nu zo) moest al vroeg opstaan om te gaan werken en wij bleven maar geradbraakt in bed liggen... Toen we ons uiteindelijk uit het bed hadden kunnen hijsen, namen we de auto naar het dichtsbijzijnde meer om een poging te doen om te gaan vissen. Dat leverde al snel niets op, dus maakten we er het beste van en begonnen we ter plekke te barbecuen. Op die plek lag ook nog een kano en die 2 visserkes van mijn voeten dachten dat dat natuurlijk zou helpen in hun visvangst, dus gingen ze met dat bootje ook nog eens even op het meer dobberen.
't Vissen op een meer viel serieus tegen, dus probeerde Sam ook nog eens te vissen vanop de brug. Wel lastig met al die stroming en toen er dan nog eens een boot aankwam, moest die wachten omdat Sam zijn vislijn in de weg hing...
Voor 't avondeten was er dus al geen versgevangen vis voor ons, dus gingen we een hapje eten bij onze Josh op 't werk en tegen de avond gingen we eerst iets drinken in de Tee Pee en daarna terug naar de fairview.

DSC_0342.jpg1DSC_0344.jpg

Geplaatst door Charzotte 13:14 Gearchiveerd in Verenigde Staten Reacties (0)

Dag 273: 20 juli 2010: Alaska

Parks Highway, Healy en Talkeetna

Onze tocht naar het zuiden werd weer voort gezet. En onderweg in Healy (ja, dat dorp waar dieje Chris McCandless werd afgezet toen hij de 'wildernis' in ging) vonden we weeral eens een taartenrestaurant en intussen hadden we al door dat die Amerikanen toch wel weten hoe ze hun pies moeten maken!
Na mijn pindakaastaart reden we verder. Grotendeels van het verkeer waren die toeristen die met allemaal naar Denali wilden gaan en verder was het weer lekker rustig rijden. We hadden al een aantal dagen geen douche meer kunnen pakken, dus stopten we bij diezelfde douche in Trapper Creek waar we een jaar tevoren ook waren gestopt.
Nog een paar mijl verder kwamen we proper gewassen aan in Talkeetna en sprongen we even binnen bij Josh. Even bijkletsen en we reden met z'n allen naar de Fairview, een cafe in het centrum van Talkeetna. Daar was het zo'n open mic night, waar iedereen die blijkbaar zin had even het beste van zichzelf kon laten zien. Soms lijkt het hier alsof zowat alle hippies in Amerika hier op een bepaald moment toch wel eens langskomen en dus ook nog eens een liedje gaan zingen.
Toen de bar uiteindelijk ging sluiten, reden we terug naar Josh's huis en konden we voor een keer nog eens binnen slapen in plaats van met ons drieen in een auto. Geweldig!

Geplaatst door Charzotte 12:46 Gearchiveerd in Verenigde Staten Reacties (0)

Dag 272: 19 juli 2010: Alaska

Fairbanks en Parks Highway

Wakker worden op de parking van Wal Mart is niet echt bepaald idyllisch, maar wel praktisch.
Het plan voor vandaag was te luierikken bij de Barnes & Noble terwijl Jasper onze auto liet herstellen waar nodig. Ideaal die Barnes & Noble, zoveel boeken als je wil om te lezen, een open haard en een Starbucks. Echt wel raar dat iedereen daar gewoon boeken leest zoals in de bibliotheek en dan niets koopt. Veel interessants gebeurt er niet in zo'n boekenwinkel, MAAR!!! die kerel van Monopoly liep daar rond! Niet echt belangrijk, want op de parking van Barnes & Noble mag je sowieso al gratis parkeren... (Djeezes, wat een flauw mop...)
Na een aantal uur kwam Jasper terug met een gloednieuwe legerbroek van de thrift store en we waren terug op weg naar het zuiden.

Geplaatst door Charzotte 16:30 Gearchiveerd in Verenigde Staten Reacties (0)

Dag 271: 18 juli 2010: Alaska

Manley, Minto, Fox en Fairbanks

De nacht voordien was verschrikkelijk. Zoveel muggen hadden we nog nooit gezien. En ze zagen allemaal in onze auto. Het was zelfs zo erg dat Sam zijn tent in het midden van de nacht opstelde omdat hij er zot van werd. Zelf sliep ik na een tijd met die 'vissermansmuggennethoed' op mijn kop en Jasper bleef maar muggen doodslagen met onze gordijnen, die dus na een tijd vol met ons bloed en dat van die muggen hing. Walgelijk.
De morgen begon eerst al beter. Een lekker warm badje in de hot springs en de mis die op de achtergrond te horen was van de anderen gasten, was na een tijdje zelfs een beetje rustgevend. Het was dus duidelijk zondag. Toen die baden weer te warm werden, gingen we terug naar de auto om ons om te kleden en daarna door te rijden. Sam was zich naast de auto aan het omkleden en ik in. Net op het moment dat Sam daar in zijn onderbroek stond en ik mijne pure in de auto zat, kwam er een auto aangereden. Het was de eigenares van de hot springs... Ze begon te roepen en te tieren. Zo waanzinnig dat je het zelfs niet kan uitleggen. Een beetje zoals dat zot oud vrouw van de film The Happening, ja die tegen het einde van de film haar kop door een ruit gooit. En dat roepen bleef maar duren, zo hysterisch als een mens maar kan worden en dan nog een beetje erger. Na een tijdje reed ze door naar de andere mensen die daar ook waren en tegen hen zei ze heel vriendelijk dat er daar niet gekampeerd mocht worden...
Na nog even onze was te gaan doen in de bar/hotel/wasserette, maakten we dat we weg waren uit dat halve garen dorp. Jasper en Sam haalden het in hun hoofd om op eendenjacht te gaan, dus reden we naar een verlaten weggetje. En van daaruit vertrokken ze op 'jacht'. Ik bleef in de auto, want ik blijf liever uit de weg van Sam + Jasper + shotgun... Even laten kwamen we ze terug, natuurlijk zonder eend.
Ze wilden naar een andere plek reden vlakbij het dorp Minto, daar zou het goed zijn om op eenden te jagen. Het dorpje Minto is een indianendorp waar het verboden is om te drinken, maar om 1 of andere reden zag iedereen in het dorp er toch uit alsof ze op 1 of andere manier toch aan een fles vodka waren geraakt. Even later draaiden we terug richting Fairbanks en zo'n 2 mijl buiten dat dorp, zag je een berg Budweiser blikjes liggen. Zo droog zal dat dorp toch niet zijn.
We waren zo blij dat we op de Dalton Highway geen enkele keer autopech hadden gehad. We waren terug op weg naar Fairbanks en toen ineens... weer een klapband... Het was alleszins niet op de Dalton Highway, maar de Elliott Highway... De reserveband werd nog maar eens boven gehaald en erop gezet en we waren weer onderweg.
En in Fairbanks was onze verblijfplaats, de parking van Wal Mart op ons aan 't wachten.

DSC_0322.jpg

Geplaatst door Charzotte 16:26 Gearchiveerd in Verenigde Staten Reacties (0)

Dag 270: 17 juli 2010: Alaska

Dalton Highway, The Gates of the Arctic, Coldfoot en Manley

We ontwaakten in de ongerepte natuur van The Gates of the Arctic, ale buiten die paar bomen die er nu niet meer waren. Jasper en ik begonnen met de afbraak van onze 'woonst' en Sam ook met zijn 2-seconden-tent, maar dat terug oprommelen duurde wel veel langer dan 2 seconden.
We waren na een tijd terug helemaal ingepakt en vertrokken terug richting onze auto. Terug langs die rivier en erover en erdoor, terug langs dat pornohuisje in 't bos, langs die elandenpootafdrukken, langs die vele en vele wolvenpootafdrukken, maar natuurlijk zagen we weer geen elanden of wolven en intussen ook even een 'trekkersmaaltijd' uit een pakje eten, heerlijke lasange en uiteindelijk nog de laatste mijl door de goudclaims wandelen en nog even een praatje slagen met onze beer/mens.
We waren terug bij onze auto, gooiden onze rommel erin en reden terug naar het zuiden. Bij 1 van die vele wegenwerken op de Dalton Highway begonnen we te praten met een mevrouw die dat plakkaatje met STOP en SLOW moet bedienen en zij woonde blijkbaar ook in Wiseman, dus vroegen we haar meteen of ze Heidi kende. En ja hoor, het was haar zus. Langs die lange highway van enkele honderden mijlen is precies iedereen familie van iedereen.
We bleven maar rijden en rijden en rijden en toen we bijna bij het einde van de Dalton Highway waren, zagen we een wegrestaurant, het hot spot cafe. Nee, het heette blijkbaar niet zo omdat er internet was. Maar er was wel iets anders. Op weg naar de wc stond er voor de zoveelste keer een plakkaat dat er veel beren waren. Ja ja, dat zeggen ze allemaal, maar 't is intussen weeral effe geleden sinds we er 1 hebben gezien. En net op het moment dat ik op die wc zit, hoor ik geroep en getier en ik maak voort dat ik kan gaan kijken wat er te zien is en ik hoor nog enkele geweerschoten, maar tegen de tijd dat ik er was, was de zwarte beer al weggejaagd. Jasper en Sam hadden hem wel kunnen zien. Verdorie, die blaas van mij! De paniek was snel over, want die beer kwam blijkbaar vaker op bezoek hier en we begonnen aan onze cheeseburgers. Tegen dat we klaar waren om te vertrekken, vroeg een oude meneer aan ons waar we vandaan kwamen. Belgium! Zijn vraag daarna: "Is that near New York?" Wat moet je daar in godsnaam op antwoorden?
We vertrokken bij het hot spot cafe en nog geen halve mijl verder, moesten we onze remmen ineens kei hard dicht gooien, want er stak een baby zwarte beer het straat over en zonder eerst te kijken of er auto's waren of niet. Bijna dat arme beest omver gereden, maar toen we stopten, zagen we dat dat beestje vlakbij de weg bleef. Waarschijnlijk nog op de mama aan 't wachten die nog niet had overgestoken. We reden dan maar verder om dat beest niet te bang te maken.
Even later waren we van de Dalton Highway af en besloten we verder te rijden naar het einde van de Elliott Highway, naar de Manley Hot Springs. Daar aangekomen gingen we even naar de plaatselijke bar om iets te eten en te drinken en daarna gingen op zoek naar die hot springs. Toen we daar aankwamen, waren er net ook andere mensen gearriveerd, die hetzelfde idee hadden om daar eerst even in de hot springs te gaan en dan daar te kamperen. Bloedheet waren die baden!!! Zelfs zo heet dat het niet meer aangenaam was om er in de zitten. En die 4 baden stonden in het midden van een serre vol met groenten en fruit. Echt prachtig!

Geplaatst door Charzotte 17:16 Gearchiveerd in Verenigde Staten Reacties (0)

Dag 269: 16 juli 2010: Alaska

Dalton Highway, Wiseman en The Gates of the Arctic

We begonnen weer onze dag door een koffie of thee te drinken bij Heidi en daarna reden we naar het begin van onze trektocht. We probeerden zo ver mogelijk met onze auto te rijden en dan die maar ergens achter te laten en verder te wandelen, maar we reden blijkbaar in goudzoekersgebied, dus na 2 goudclaims voorbij te rijden, werden we tegengehouden en teruggestuurd door iemand die precies aan een tijdje daar op zijn goudclaim woonde en dus intussen al evenveel haargroei had als een beer en dus vergisten we ons even toen we hem zagen aankomen.
Na onze auto te hebben geparkeerd aan het begin van de resem goudclaims pakten we onze rugzakken, trokken we onze bergschoenen aan, laadden we onze shotgun en we waren weer vertrokken. Eens we voorbij de goudzoekers waren, besloten we gewoon de rivier te volgen, want een pad om te volgen was er niet echt en met ons orientatievermogen kon dat al wel snel fout lopen. Even weken we af van de rivier en was het steil omhoog, dus liet ik mijn teerbeminde echtgenoot even ook mijn rugzak dragen. Daarna gingen we terug richting de rivier, maar was alles vrij dicht begroeid en de weg langs de rivier was vol hindernissen.
Eens we een eind verder waren, zagen we in de verte twee cabins staan. We gingen er even langs om te zien of er in kort nog iemand was geweest. In de ene cabin hingen stickers van de vietnam-oorlog en de andere was overladen met porno. Ik ga er vanuit dat het behoorlijk eenzaam kan worden in de omstreken. Na in iemand zijn collectie porno te rommelen gingen we weer verder, weer die rivier volgen.
Tijdens de wandeltocht wilden we toch graag wat wilde beesten zien en pootafdrukken vonden we genoeg, vooral van wolven en elanden, maar die beestjes zagen we wel niet.
Tegen etenstijd begonnen we onze worstjes te bakken en wat nog allemaal. Ik snap nog altijd niet waarom die 2 perse worsten wilden meebrengen want dat is gewoon veel te veel werken en dan stinkt uw beercontainer de rest van de rit naar worst, maar ja...
Na het eten wandelen we nog een eindje verder, zochten we naar een goed plekje voor ons tentje. Dat was wel lastig, want in die toendra waren er niet veel plekken waar de grond gelijk was. Dat vonden we na een tijdje wel, dus de tent werd gezet en toen kwam het hoogtepunt van de dag: boompjes schieten!!! Ieder om de beurt ging elk een boom omver schieten. Vrij onverantwoord gedrag, maar ja, niemand ziet het. En op het moment dat Jasper een boom omver probeert te krijgen, valt die natuurlijk vlak naast zijn voeten. Een centimeter dichter en we hadden dik in de problemen geweest.
Na die toendra te verpesten, was het tijd voor ons kampvuur. Het besef van tijd was intussen helemaal verloren, gedeeltelijk omdat niemand een horloge of zo bij had en dan zeker nog eens omdat het nooit donker werd. Na een tijdje rond het vuur te zitten, dachten we dat het misschien wel tijd werd om te gaan slapen. Het gingen terug naar onze tent, gingen de beercontainer een eind verwijderd van de tent leggen, omdat we zeker geen beren wilden aantrekken en zo waren alle lekkere geuren ver weg van ons en juist voordat we gingen slapen, zag ik Sam zijn tanden poetsen vlak voor zijn tent...

0DSC_0245.jpg2DSC_0256.jpgDSC_0261.jpg9DSC_0282.jpgDSC_0284.jpg9DSC_0293.jpgDSC_0296.jpg2DSC_0307.jpgCSC_0274.jpg

Geplaatst door Charzotte 17:05 Gearchiveerd in Verenigde Staten Reacties (0)

Dag 268: 15 juli 2010: Alaska

Dalton Highway, Coldfoot en Wiseman

Gepakt en gezakt begonnen we aan onze trektocht. Ook al was het al heel de nacht aan het regenen, wilden we toch doorzetten en beginnen aan onze wandeling. Al bij het begin van de wandeling moesten we een rivier over. En onze schoenen was al kletsnat. De regen werd erger en erger. En we zagen het al niet meer zitten om in die koude regen te wandelen, te eten en te slapen. Al snel draaiden we terug en zagen ook het gewei van een eland, wel een lelijk, dus niets dat je op je motorkap wil hangen of zo. Nu we toch ergens waren waar geen andere mensen waren, vond Jasper dat ik onze shotgun toch eens moest uitproberen. Want tot nu toe had ik die nog niet afgeschoten. Jasper laadde het geweertje, ik richtte het weg van de mensen en na even twijfelen liet ik dat ding afgaan. En toen dacht ik dat ik mijn vinger er had afgeschoten. Mijn vinger bloedde, hoe het kwam weet ik nog altijd niet, maar samen met die terugslag van dat geweer en dan al dat lawaai, was het eerste wat ik dacht dat mijn vinger eraf was. :) My first war wound! Na de regen beu te zijn en toch even te willen opwarmen, reden we terug naar Coldfoot en naar het visitors center om een andere kaart te gaan halen voor andere wandeling, want blijkbaar konden zo'n regenbuien een hele tijd blijven hangen in die bergketens daar. En 's avonds kampeerden we dan weer bij ons gewoonlijke plekje in Wiseman.

Geplaatst door Charzotte 13:18 Gearchiveerd in Verenigde Staten Reacties (0)

Dag 267: 14 juli 2010: Alaska

Dalton Highway, Wiseman en Deadhorse

Intussen was onze interne klok helemaal in de war, omdat het buiten dag en nacht toch even licht is, buiten die 5 minuten zonsondergang die we deze nacht hadden, dus gingen we zonder het door te hebben steeds later en later slapen en bleven we de volgende dag ook steeds langer in ons bed liggen. Tegen dat we er toch uit waren, hadden Jasper en Sam nood aan hun koffie en we zaten nu voorlopig toch nog bij een 'dorpje'. Heidi had ons de dag voordien gezegd dat ze een klein winkeltje had in Wiseman en aangezien dat dorp toch maar een scheet groot was, was het snel gevonden. Even tetteren met Heidi en een koffie, in mijn geval thee, drinken, mijn verjaardagscadeau van Sam gekregen (Jasper liet nog altijd op zich wachten) en we waren weer vertrokken richting Deadhorse.
Weeral uren rijden en rijden, rivieren over, oppassen voor truckers en opvliegende stenen en de pijpleidingen maar volgen. Na een prachtig landschap en enkele honderden mijlen met de auto te rijden, kwamen we aan in Deadhorse en het was inderdaad de meest noordelijke anti-climax. Je kwam gewoon uit bij een industriepark, we gingen even iets drinken en even niet in de auto zitten maar een normale zetel, dan tanken en weer terugrijden. Jasper en Sam vonden het natuurlijk weer een goed idee om via de eigendom van BP naar de zee te rijden, maar dat lukte natuurlijk niet, dus zagen we die maar van ver. En vliegen, man, zoveel vliegen had ik in mijn leven nog niet gezien op 1 plaats. Ik kon het dan wel niet laten om even mijn electrisch racketje boven te halen en er zoveel mogelijk tergelijkertijd te vermoorden. En na die dure naft-rekening reden we terug. Na weer een heel eind rijden parkeerden we onze auto in de buurt van ons begin van onze wandeltocht van de volgende dag bij Dietrich Creek.
Daar wilde Sam weer een monsterburger te maken voor zichzelf. Hij nam zijn kookpot, het vuur, zijn eitjes, intussen waren Jasper en ik met ons eigen eten bezig, en toen spoot Sam insectenspray in de kookpot en stond hij op het punt om er een eitje in te bakken... Toen moest ik hem toch even onderbreken en zeggen dat hij fout bezig was. Na dat duidelijk te maken, begon hij aan poging nummer 2, maar liet hij de boter aanbranden... Na poging nummer 3 was zijn eten klaar!

4DSC_0223.jpgCSC_0210.jpg

Geplaatst door Charzotte 12:44 Gearchiveerd in Verenigde Staten Reacties (1)

Dag 266: 13 juli 2010: Alaska

Fairbanks, Dalton Highway, Coldfoot en Wiseman

0 °C

Prioriteit voordat we eindelijk vertrokken: nog even gaan bijtanken, nu het nog goedkoop is en er nog tankstations zijn!
En we waren vertrokken! Eerst nog enkele mijlen op de Elliott Highway en dan de Dalton Highway en de weg naar het meest noordelijke punt dat te bereiken is met de auto. De eerste bestemming: The Arctic Circle! Onderweg natuurlijk stoppen bij alle mooie plekjes voor fotookes! En maar rijden en rijden en rijden, gravelweg, gewone weg enzovoort. De Yukon river over, die hebben we al niet meer gezien sinds Whitehorse. En dan verder die pijpleidingen volgens. Onmogelijk om verloren te rijden, maar als je nu toch zo dom zou zijn, kan je nog altijd de pijpleidingen volgen, want die gaan ook naar 't noorden. En uiteindelijk na zo'n 115 mijl bereikten we The Arctic Circle! De nodige foto's bij die plakkaat en verder rijden.
Het eerstvolgende dorp dat we tegenkwamen was Coldfoot. Even stoppen om iets te drinken en bijtanken en hier was de naft ineens een dollar per gallon duurder! Afzetters! En Sam kwam ineens op het idee om 's avonds zijn super-monster-hamburger te maken en wilde dus nog snel wat kaas kopen voor die hamburger. En die afzetter achter de kassa met gold-rush-snor (blijkbaar ook te zien in Ice Road Truckers) vroeg een dollar per plakje kaas daarvoor... En dan nog niet eens met een glimlach.
Op aanraden van het visitors center in Fairbanks gingen we op zoek naar Bob of Heidi in het visitors center van Coldfoot. Bob was er niet, dus kregen we alle uitleg van Heidi. Zij gaf op dat moment ook een presentatie over het leven zoals het is in Wiseman, Alaska. En daarna moesten we ook naar een filmpje kijken dat als boodschap had: Leave no trace! Dat was blijkbaar nodig voor we gingen wandelen in The Gates of the Arctic. En achteraf kregen we elk een patch omdat we nu Guardian of the Arctic waren! Jej!
En tijdens het kamperen 's avonds zagen we de eerste zonsondergang in Wiseman sinds, euh, voor de middernachtzon, zekers?

8DSC_0165.jpg2DSC_0163.jpg9DSC_0178.jpg7DSC_0149.jpg0DSC_0138.jpg4DSC_0130.jpg1DSC_0099.jpg88DSC_0088.jpgDSC_0073.jpgDSC_0070.jpg

Geplaatst door Charzotte 15:32 Gearchiveerd in Verenigde Staten Reacties (2)

(Berichten 71 - 80 uit 348) « Pagina .. 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 .. »